Vybrali sme testerov Pirelli!

19. apr'24

Vybrali sme testerov Pirelli

NAŠLI SME ICH!

No dalo nám to poriadne zabrať, keďže v rámci akcie Hľadáme testerov Pirelli sme od vás obdržali spolu 591 registračných formulárov! Pozorne sme si prešli každý jeden z nich a do každej zo štyroch kategórií sme sa nakoniec rozhodli vybrať po dvoch testerov.

CESTNÁ CYKLISTIKA

Jazda na cestnom bicykli je často o pretekaní, no stále viac cyklistov si ju vychutnáva aj v pokojnejšom tempe, to prináša aj rozdielne požiadavky na obutie. Preto sme okrem hobby pretekára Mira Bielického, ktorý otestuje plášte P ZERO Race 28-622 spolu s novým modelom TPU duší SmarTube EVO, ako druhú testerku vybrali pohodáčku Mišku Balážovú. Tá podrobí testu novinku, všestranné a cenovo dostupné cestné plášte CINTURATO Sport v rozmere 32-622 spolu s TPU dušami SmarTube. Miška nám tiež tieto plášte porovná s modelom P ZERO Road 32-622, ktoré už jazdí.

HORSKÁ CYKLISTIKA

Niekto rád zdoláva kopce smerom nahor, či užíva si keď kolesá svištia terénom, iní MTBčkári zas preferujú singláče a adrenalínové zjazdy. Tony Kmec patrí skôr do tej druhej skupiny, no zaujala nás jeho cyklistická všestrannosť, a preto sme sa rozhodli ho osloviť. Výber jeho plášťov bude smerovať do AM/EN/DH kategórie a keďže sa mu práve risuje výmena jeho náradia, na jeho voľbu konkrétnych modelov si ešte chvíľku počkáme. Absolútnym prekvapením pre nás bola registrácia Tinky Krahulcovej, niekoľkonásobnej účastníčky Cape Epic. Tá už má skúsenosti s plášťami SCORPION XC RC, na ktorých tieto legendárne etapové maratónske preteky dvojíc absolvovala. Top modelovú radu XC pretekárskych plášťov už teda dokonale pozná, a preto súhlasila s otestovaním cenovo dostupnejšej novinky, bezdušových MTB plášťov SCORPION Sport XC. Aj vy ste zvedaví na jej porovnanie týchto modelov? Lebo my veľmi!

GRAVEL

Prašné cesty sa taktiež dajú ísť "na pohodu", no dá sa aj dupnúť. Medzi tých, ktorí sa nezľaknú žiadneho terénu a na kávičku si odskočia pokojne aj 100km od svojho bydliska patrí Artur Pelevin. Druhý z testerov Tomi Šelenk tiež nemá s dlhými vzdialenosťami problém, no driemu v ňom aj pretekárske ambície. Obaja chalani nám svoju voľbu plásťov prezradia už čoskoro.

ELEKTROBICYKLE

Pri e-MTB je to podobné ako pri horských bicykloch. Robo Surmik nám o sebe okrem iného prezradil, že poslednú dobu má doslova mániu vyštverať sa so svojim e-biekom na každý kopec, ktorý ideálne zdobí nejaký ten hrad. Robo objavil e-bike síce len pred tromi rokmi, no o to viac sa do jazdenia zažral a aktívne prispieva aj na fóra s tématikou elektrobicyklov. Predbežne nás zatiaľ informoval, že siahne po plášťoch s označením SCORPION e-MTB. Luki Gavuliak zas naopak rád využíva silu gravitácie a často si svoje jazdy aj natáča. Svoju voľbu plášťov nám oznámi čoskoro.

Toto sú teda mená ôsmich šťastlivcov, ktorých zároveň čaká aj zodpovedná úloha otestovať cyklistické plášte Pirelli. Ak ste svoje meno v riadkoch vyššie nenašli, nezúfajte! V najbližších dňoch od nás dostanete nás e-mailovú správu s malou pozornosťou ako poďakovaním za to, že ste sa do akcie Hľadáme testerov Pirelli prihlásili. Tiež veríme, že skúsenosti vybraných testerov vám pomôžu vybrať si to správne obutie z našej širokej ponuky.

Team Davorin