Skialpové preteky Pierra Menta - set na prežitie

03. mar'19

Trénujete na Pierra Mentu? Bravo! Pokračujte v tom a za pár dní sa stretneme na pretekoch. Skontrolujte, či máte všetko pripravené, aby ste predviedli najlepší výkon a súčasne boli počas celých štyroch dní pretekov bezpečne vybavení. Preteky Pierra Menta, takzvané Grande Course sa každoročne konajú v stredisku Arêches-Beaufort vo francúzskom Savojsku.

Počasie síce nevieme ovplyvniť, ale vhodné oblečenie je riešením , aby ste sa cítili komfortne. Máme pre vás zopár rád, čo by ste doma nemali zabudnúť a čo zahrnúť do setu na prežitie:

Ochrana proti vetru:



Ochrana proti náhlym teplotným zmenám:



Karpos sa stal hlavným sponzorom pretekov Pierra Menta

Pierra Menta, tiež známe ako La Pierra, je každoročné stretnutie najlepších skialpinistov na svete. Od roku 1985 je formát pretekov nezmenený. Preteky naďalej inšpirujú zúčastnených športovcov. Každoročne zdolávajú túto jedinečnú trasu, ktorá vyžaduje vysokú vytrvalosť v stúpaniach a dokonalú techniku v zjazdoch.


Viac ako 600 účastníkov v kategórii "mládež" a "dospelí" musia prejsť kumulatívnym výškovým prevýšením 10 000 metrov počas štyroch dní, bojujúc  s ostrými hrebeňmi a strmými svahmi. Ale La Pierra, to nie je len pot a drina. Typická slávnostná atmosféra a mimoriadny záujem verejnosti robí z tohto podujatia udalosť, ktorú si nadšenci zimných športov nemôžu nechať ujsť.


Osobitosť pretekov ako aj mimoriadni organizátori a športovci boli dôvodom, aby sa značka Karpos stala súčasťou tejto udalosti. Počas nasledujúcich troch rokov bude Karpos hlavným sponzorom pretekov. Netreba zabudnúť spomenúť, že na poslednom ročníku La Pierra obsadili pódiové umiestnenia traja športovci zo skupiny ambasádorov Karpos: Xavier GachetDidier Blanc a Katia Tomatis.

zdroj: karpos-outdoor.com