Pinarello a Majstrovstvá sveta

  Kategórie: Novinky, Bicykle, Pinarello,
27. sep'13

Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike 2013

Od nedele 22. 9. 2013 sa talianske mesto Firenze v Toskánsku stalo dejiskom majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike. Úvodný program zaplnili časovkárske disciplíny juniorských, ženských aj mužských kategórií a staronová disciplína - časovka mužských družstiev, v ktorej zvíťazil tím OmegaPharma so slovenským zástupcom Petrom Velitsom.

V piatok 27.09. začal program majstrovstiev sveta vrcholiť, odštartovali sa hromadné preteky junioriek (83km) a mužov do 23 rokov (173km). V sobotu budú o majstrovské tituly bojovať juniori (140km) a ženy(140km). Zlatým klincom celého týždňa je určite nedeľný pretek mužov Elite (272km), v ktorom sa predstaví aj 6 slovenských dresov (Peter Sagan, Juraj Sagan, Peter Velits, Martin Velits, Matej Jurčo a Patrik Tybor).

S doterajším priebehom majstrovstiev sveta môžu byť spokojní najmä jazdci podporovaní značkou Pinarello. Bronozový kov si z časovky družstiev odniesol tím Sky, ktorý v náročnej konkurencii ťažil z nového časovkárskeho bicykla Pinarello Bolide. Veľmi kvalitný výkon podal v stredu popoludní v časovke jednotlivcov Sir Bradley Wiggins. Ten, s novým Pinarello Bolide, nestačil iba silnému Tonymu Martinovi. K bronzovému a striebornému kovu z elitnej kategórie pre Pinarello, by najmä britská reprezentácia rada pridala ten najcennejší. Veľkými adeptmi na víťazstvo sú Christopher Froome a spomínaný Bradley Wiggins, ktorý sa po vynechanej Tour de France dostal do výbornej formy.

Pinarello Dogma 65.1 však môže byť kľúčom k úspechu aj ďalších jazdcov ako napríklad Alejandro Valverde, Edvald Boasson Hagen, Nairo Quintana alebo Rui Costa. Nedeľný pretek majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike si rozhodne nenechajte ujsť. Palce budeme samozrejme držať aj našim reprezentantom s lídrom Petrom Saganom.

 

Pinarello Bolide Froome

 

 

Mohlo by vás zaujímať