PINARELLO Bolide - časovkársky špeciál

  Kategórie: Novinky, Pinarello, Cestné bicykle,
20. jún'13

PINARELLO Bolide - novinka pre rok 2014

V poslednom článku sme predstavili najnovší model PINARELLO Dogma 65.1.  PINARELLO však s novinkami nekončí. Viac ako 60 rokov skúseností tentokrát vložili do modelu časovkárskeho bicykla PINARELLO Bolide.

V roku 2012 zvíťazil na Tour de France Bradley Wiggins, pričom nemalú zásluhu na tomto úspechu mali aj jeho fantastické výkony v časovkách na časovkárskom bicykli PINARELLO Graal. Od svojho vzniku a prvej časovky na Giro d"Italia predstavoval PINARELLO Graal špičku spomedzi bicyklov určených práve na túto disciplínu a krok za krokom pridával ďalšie a ďalšie podiové umiestnenia. No aj napriek tomu sa PINARELLO stále pozerá do budúcnosti a prináša nový model časovkárskeho bicykla PINARELLO Bolide. 

PINARELLO BOLIDE

Možno je pravdou, že pri snahe vytvoriť dokonalý bicykel na časovku sa začína aerodynamikou. No nie všetci zájdu tak ďaleko, aby testovali každý jednotlivý komponent, jeho správanie, čelný a postranný odpor vzduchu a to priam až s maniackým prístupom tak, ako to urobili vývojári PINARELLO. 

Zlepšenie aerodynamického odporu o 15% oproti modelu PINARELLO Graal je dosiahnuté zmenou profilu rámu, úplným schovaním brzdových čeľustí, výraznejšie prehĺbenou zadnou časťou rámu a možnosťou nastavenia horizontálnej pozície zadného kolesa tak, aby bolo čo najbližšie k sedlovej trubke. Ďalej sú to plne integrované riadidlá, možnosť použitia mechanickej aj elektronickej sady, pričom batéria a kabeláž je vedená vnútrom rámu.

PINARELLO Bolide  je postavené na špičkovom karbóne Torayca 65HM1K rovnako ako aj top model cestného bicykla PINARELLO Dogma 65.1.  Navyše vďaka asymetrickej zadnej stavbe, ktorá sa už stala súčasťou DNA značky PINARELLO a rozširovanej hlavovej trubke je navýšená tuhosť rámu a maximum úsilia jazdca sa prenáša do pohybu vpred. Hmotnosť je oproti modelu PINARELLO Graal redukovaná o 5%, čo pri veľkosti 53 činí rozdiel 70 gramov.

V pretekoch, kde bicykle znášajú ohromnú silu profesionálnych jazdcov a rozhodujú desatiny, je každý minimálny rozdiel markantný. PINARELLO Bolide si už stihlo pripísať 1. miesto v tímovej časovke na Giro d"Italia 2013 zásluhou tímu Sky a 2. miesto v individuálnej časovke vďaka Bradleymu Wigginsovi, ktorý prišiel o víťazstvo kvôli defektu. Smolný deň pre Wigginsa však znamenal úspech nielen pre víťaza Alexa Dowsetta z tímu Movistar ale podčiarkol aj dominanciu značky PINARELLO, keďže brit Dowsett zvíťazil na modeli PINARELLO Graal.

Viac fotografií nového PINARELLO Bolide a ďalšie novinky nájdete na našej facebookovej stránke Davorin.sk.

Mohlo by vás zaujímať