Pinarello DOGMA K akčný model

  Kategórie: Bicykle, Pinarello, Cestné bicykle,
30. máj'12

Pinarello DOGMA K - keď maximálny výkon je naozaj komfortný

Najkomfortnejší race bicykel Pinarello

Cestný bicykel Dogma K bol vyvinutý v spolupráci s tímom SKY špeciálne pre klasiky ako Paris-Roubaix a Tour of Flanders. Je najlepšou voľbou pre dlhé jazdy pre najnáročnejších  cyklistov. Pinarello DOGMA K je nekompromisnou fúziou jazdného výkonu a komfortu na rozbitých cestách v jednom ráme, v jednom bicykli. Samozrejmosťou je pre Pinarello typická asymetrická stavba rámu a dokonca aj vidlice, aby lepšie a efektívne odolával namáhaniu asymetrickým pohonom bicykla od reťaze.

Cestný bicykel Pinarello Dogma K

Špecifiká tohto pohodlného bicykla spočívajú v ostrejšom uhle sedlovej trubky, v ostrejšom uhle sklonu hlavovej trubky, vo väčšom predsadení prednej vidlice (fork rake) a v špeciálnej zadnej stavbe century ride, ktorá dovoľuje významný vertikálny pohyb a súčasne tlmenie širšieho spektra vibrácií. Zadná stavba je tenšia a prehnutejšia ako klasický ONDA monostay na „normálnych“ bicykloch Pinarello.

Rám tiež umožňuje montáž objemnejších plášťov a galusiek vhodných aj na mačacie hlavy. Celkovo väčší rázvor prispieva k lepšiemu tlmeniu a stabilite, naopak takmer bez kompromisu v tuhosti v krútení pre náhle šprinty a lepšie správanie bicykla sa v zákrutách.

Rám: Pinarello DOGMA K - materiál Torayca 60HM1K (950g)
Sada: Campagnolo Centaur Carbon 10r
Kolesá: MOst Wildcat
Cena: 3499 EUR s DPH

Bicykel je vystavený v RUNSHOP-e v bratislavskom RiverParku.

Mohlo by vás zaujímať

S dušou, či bez duše?
 08 feb '23
 3641