Cestná novinka - bicykel Pinarello Dogma 65.1

  Kategórie: Bicykle, Pinarello, Cestné bicykle,
01. okt'12

Nový topmodel značky PINARELLO - cesťák Dogma 65.1 Think2

Počas jednej z najúspešnejších sezón pre tímy Sky a Movistar sme v PINARELLO LABS intenzívne pracovali na nástupcovi špičkového rámu Dogma 2, o ktorom svetová špurtérska jednotka Mark Cavendish povedal: “Tento rám je perfektný". Prvým krokom pri inovácii najlepšieho rámu sme dostali od japonského výrobcu TORAY k dispozícii opäť lepšiu verziu najlepšieho karbónu TORAYCA 65HM1K.

Vlastnosti, ktoré sme dosiahli, sú vyššia pevnosť, odolnosť a ultravysoký modul pružnosti. Použitie vysoko odolného a spoľahlivého vlákna ako je Torayca 65HM1K Nanoalloy ™ nám v Pinarelle použiť menej materiálu v porovnaní s predchodcami. Preto je konečná hmotnosť rámu nižšia, aj keď sme zlepšili parametre aj bezpečnosť.

 

Pinarello Dogma Think 65,1

S rastúcim záujmom o elektronické sady sme v PINARELLO LABS vyvinuli rám, ktorý je vhodný rovnako pre mechanické ako aj pre elektronické radenie. Nová Dogma 65.1 Think2 je určená na dokonalú integráciu elektronického radenia.

Vnútorné vedenie laniek alebo káblov je navrhnuté špeciálne pre špecifickú šírku káblov pre systémy Campagnolo aj Shimano. Užívatelia mechanického radenia môžu zmenou iba niekoľkých káblových koncoviek prispôsobiť rám Pinarello na použitie mechanickej sady a s lankami a bowdenami. Súčasťou výbavy rámu sú diely pre oba systémy radenia.

Konštrukčné postupy Pinarello EPS zvyšujú pevnosť pri súčasnej optimalizácii hmotnosti. Asymetrický rám a dizajn vidlice kompenzuje asymetriu pohonu a pri jazde poskytuje cyklistovi symetrický a lineárny prenos sily.Vidlica ONDA a zadná stavba ONDA ponúkajú nečakaný komfort na nekompromisný pretekový bicykel. Integrovaná konštrukcia vidlice a dolnej trubky zlepšuje aerodynamickú efektivitu rámu a celého cestného bicykla.

 

Mohlo by vás zaujímať

S dušou, či bez duše?
 08 feb '23
 3639