PINARELLO Dogma 2014

  Kategórie: Pinarello, Cestné bicykle,
17. jún'13

PINARELLO Dogma 65.1 Think2 - model 2014

Blíži sa štart 100. ročníka Tour de France a s ním aj najväčšia prehliadka strojov a techniky, ktorú výrobcovia pripravujú na rok 2014. Celková dĺžka jubilejného ročníka, 3404 kilometrov, v podobe 21 etáp, z toho jedenásť kopcovitých, poriadne preverí  výkonnosť nielen jazdcov ale aj materiálu a opäť posunie hranice súčasných technologických možností na nový level.

Talianská firma PINARELLO nebude výnimkou. O víťazstvo na Tour de France sa na najnovšom modeli PINARELLO Dogma 65.1 pobije Christopher Froome zo zostavy Sky. Ten dostane priestor a plnú podporu tímu po oznámení Bradleyho Wigginsa, minuloročného víťaza, že sa na štart starej dámy nepostaví. Chris Froom  pred pár dňami zvíťazil v celkovej klasifikácii na etapovom preteku Critérium du Dauphiné,  preto sa bezpochyby môžeme tešiť na nádherné predstavenie ktoré nám letka tímu Sky na novom PINARELLO Dogma 65.1 na Tour pripraví.

Zmeny na novom PINARELLO Dogma nie sú až také výrazné no v zásade držia krok s filozofiou firmy, a tou je neustála inovácia. Pôvodne sa šepkalo o predstavení nového modelu, tieto informácie sa však nepotvrdili. Veď aké by mohli byť dôvody k výmene nadupaného bicykla, ktorý za posledný rok dosiahol také úspechy. Drobné zmeny v tvarovaní rámu, nové farebné prevedenia a lepšie uloženie batérie elektronickej sady Campagnolo EPS, robia top model bicyklov značky PINARELLO opäť o niečo dokonalejším.PINARELLO Dogma 65.1 Think2 2014Práve s elektronickou sadou Campagnolo SuperRecord EPS na štart Tour de France nastúpi tím Movistar, rovnako s najnovším modelom PINARELLO Dogma. Španielska zostava vsádza na skúsenosti Alejandra Valverdeho, ktorý bude za výdatnej podpory mladých dravých jazdcov ako N. Quintana alebo R. A. Costa, bojovať o umiestnenie na popredných pozíciách.

 

Mohlo by vás zaujímať