Outdoor nohavice Karpos - Bould Pant

  Kategórie: Outdoor oblečenie, Karpos,
13. jún'13

Nohavice Karpos Bould Pant"Lezenie sa stáva hrou, spôsobom života, testom, koncentráciou všetkého do niekoľkých pohybov, konštrukciou sekvencií, silným výrazom agility, intuíciou, silou a tvorivosťou.  Sú to momenty, keď vás vaše oblečenie spája s prírodným prostredím a vy ste zrazu jeho súčasťou..."

Karpos Bould pant

Názov bouldering pochádza z anglického bould - čosi ako šuter, balvan, skala. Pôvodne bol bouldering časťou tréningového plánu horolezcov, pričom cieľom bola príprava na náročné výstupy v horách. Ako samostatný šport sa začal rysovať v Británii v 50-tych rokoch 20.storočia, zásluhou vtedajšieho popredného gymnastu Johna Gilla, ktorému sa zapáčilo "vešanie a liepanie" po skalných blokoch. Dnes je bouldering jednou z lezeckých disciplín a zároveň životným štýlom, filozofiou, dialógom a kontaktom človeka s prírodou.

Pohyb lezca - bouldristu je rozsiahly, dynamický, intuitívny. Toto všetko sa musí odraziť aj v oblečení ktoré používa. Preto sa Karpos zameral na špeciálnu sériu oblečenia pre lezenie a bouldering. A aby to nebolo len tak z brucha, cela edícia outdoor oblečenia Karpos je navrhnutá a otestovaná v spolupráci so špičkovými talianskymi lezcami. Preto nie je vôbec prekvapujúce, že nohavice Karpos Bould pants sú momentálnou absolútnou špičkou svojho druhu.

Ľahké, vzdušné, ergonomické športové nohavice z trvanlivej 100 percentnej bavlny. Namáhané miesta sú spevnené hustejšie tkanou bavlnou, dokonalé anatomické tvarovanie je dosiahnuté zošívaním samostatných častí. Nohavice Karpos sú doplnené vreckami a elastickým pásom. Ideálne sú nie len pre bouldering ale aj lezenie, cestovanie a voľný čas. Ponúkame dámsky a pánsky strih v troch verziách - ako dlhé, trojštvrťové a bermudy, v perfektných farbách. Toto sú jednoducho gate, ktoré musíte na skalkách zažiť a to najlepšie sami na sebe.